3 stvari koje beba uči u majčinom stomaku!

Stručnjaci sugeriraju da su ljudi naučili stvari prije nego što su se rodili. Portal “Između djevojaka” želi se dotaknuti činjenica o toj temi.

1. Počinju kušati

Profesor Peter Hepper s Queen's University of Queens proveo je eksperiment kako bi istražio koju hranu bebe vole i ne vole prije rođenja. Sadržaj ovog pokusa odnosio se na to trebaju li djeca jesti jela od češnjaka. U ovom su eksperimentu bile dvije skupine majki, a jedna je jela jela sa češnjakom, dok je druga skupina preferirala obroke bez češnjaka. Rezultati su bili zanimljivi jer su bebe rođene majkama iz prve skupine uživale u jelima od češnjaka još kao dijete.

Isto je vrijedilo i za sok od mrkve. Kao rezultat soka od mrkve koji se daje trudnim majkama, rođene bebe dobivale su sok od mrkve u dobi od 5-6 mjeseci i djeca su ovo piće jako voljela. Hepper tvrdi da djeca na taj način upoznaju svoje roditelje i tvrdi da se navikavaju na okuse koje su probali u majčinom stomaku.

2.Čuje glasove

Dok je skupina finskih znanstvenika svaki dan svirala uspavanke jednoj od dvije trudne skupine, druga nije ništa slušala. Kao rezultat ovog eksperimenta, bebe iz prve skupine reagirale su na pjesme, dok su bebe iz druge skupine bile ravnodušne prema glazbi. Istraživači su zaključili da su bebe iz prve skupine uspavanke čule još u stomaku.

3. Susret s razgovorom

Athena Vouloumanos, psihologinja sa Sveučilišta New York, usporedila je reakcije novorođenčadi na ljudski govor i glas i otkrila da bebe reagiraju na govor.

Istraživanje je pomoglo dokazati važan koncept: dobro okruženje za razgovor djeci je izuzetno važno. Ako djeca ne odrastu u govornom okruženju koje im je potrebno, njihove govorne vještine neće se razvijati, a djeca koja su se rodila ranije mogu imati govorne smetnje.