4 Stvari Koje Roditelji Rade Dok Odgajaju Uspješnu Djecu

Dok odgajaju svoju djecu, roditelji pokušavaju dovesti kvalitetnog pojedinca u društvo. To je doista teško jer i najmanji nemar može zauzeti mjesto u psihologiji vašeg djeteta i imati negativne posljedice. Karakter osobe razlikuje se ovisno o načinu odgoja i mogućnostima. Dakle, roditelji igraju vodeću ulogu u ovoj igri. Nedavno su istraživači proučavali roditelje uspješne djece i pronašli su 4 zajedničke točke za sve njih.

1. Udaljavanje djece od crnih ekrana

U posljednje vrijeme roditelji stavljaju djeci tablet u ruke i otvaraju igru ili dopuštaju djeci da satima gledaju crtiće na TV-u. Međutim, prema istraživanju koje je provela Američka akademija za pedijatriju (AAP), on tvrdi da djeca koja su povezana s digitalnim zaslonima duže od određenog razdoblja imaju loše moždane funkcije. Prema istraživanju koje je ova ustanova provela na 47 djece, s obzirom na jezične i pismene vještine 3- do 5-godišnjeg učenika predškolske dobi, utvrđeno je da oni koji previše vremena provode ispred ekrana imaju manje mikroskopskog integriteta u mozgu.

2. Umjereno ponašanje roditelja

Ovo se ponašanje posebno odnosi na majke. Prema studiji koju je Sveučilište Buffalo u New Yorku provelo na više od 140 djece, djeca s umjerenim majkama manje psuju.

“Djeca formiraju interne modele rada o sebi i drugima na temelju prirode odnosa s roditeljima”, rekla je Jennifer Livingston, vodeća istraživačica studije. Ako je primarni njegovatelj nasilnik i nedosljednost, djeca se uče doživljavati kao nevoljena, a drugu djecu kao neprijateljska i nepouzdana. Ali pozitivno roditeljsko ponašanje, koje karakterizira prihvaćanje i toplina, pomažu djeci da oblikuju vlastite pozitivne unutarnje obrasce rada kao drage i ugledne.

3. Djeca spavaju u idealnom vremenu

Sveučilište Brown anketiralo je preko 49 000 roditelja s djecom između 6 i 17 godina. Kao rezultat ove ankete, roditelji uspješne djece posvećuju veliku pažnju satima spavanja. AAP kaže da bi djeca u dobi od 6 do 12 godina trebala spavati najmanje 9 sati, a djeca između 13 i 17 godina trebala bi dobiti najmanje 8 sati. Nespremnost za učenje novih stvari, negativan pogled na školu, nemogućnost završetka započetog posla i nesmirenje u slučaju neuspjeha primijećeni su kod djece koja ne spavaju dovoljno.

4. Igranje igara s djecom

Roditelji pomažu oslobađanju hormona oksitocina komunicirajući i provodeći vrijeme sa svojom djecom. Ovaj hormon je vrlo važan za mentalno zdravlje i poboljšava socijalnu inteligenciju, interakciju i sposobnost izgradnje odnosa. Od strane istraživača primjećen je porast gena receptora za oksitocin uglavnom u DNA djece koja su se igrala sa svojim majkama.