6 zlatnih pravila koje bi svaka žena trebala znati

U prošlosti su postojali strogi maniri kojih su se ljudi morali držati. U današnje vrijeme postoje neka pravila koja se moramo pridržavati, iako ne onako stroga kao prije. Ova pravila uveliko će vam pomoći da budete prava dama.

1. Ne oslanjajte se na stolicu

Kad sjednete za stol, obavezno sjedite nasred stolice. Također je vrlo važno ostaviti malo prostora između stolice i leđa. Trebali biste sjediti uspravnih leđa, bez naprezanja. Prostor između tijela i stola trebao bi biti jednak udaljenosti između lakta i zapešća. Ako se uvijek oslonite na naslon stolice, možda ćete zaboraviti sjediti uspravno.

2. Pridržavajte se pravila šminkanja

Tamno sjenilo i crveni ruž kombinacija su koju nikada ne biste vidjeli na licu prave dame. Bilo bi bolje koristiti ove kozmetičke proizvode odvojeno. Tako naglašavate jedno područje vašeg lica.

3. Ne stavljajte telefon na stol

Ako se želite ponašati poput moderne dame, nemojte stavljati mobitel na stol na javnim mjestima poput kafića ili restorana. Pazite da ga ne stavite na stol, ali pokušajte ne truditi se previše.

4. Obratite pažnju na pravila dopisivanja i svoj stil

Nemojte odmah odgovarati na dolazne poruke. Prije svega, dajte drugoj osobi do znanja da možda postoje i druge osobne stvari koje trebate učiniti. Drugo, ako želite razgovarati o nečemu hitnom, možemo reći da je najpogodniji način nazvati osobu s kojom želite razgovarati. Također biste trebali obratiti pažnju na svoj stil govora tijekom slanja poruka. Trebali biste izbjegavati stavove zbog kojih će se druga osoba činiti bezvrijednom.

5. Ne držite ruke iznad struka

Poziranje držeći ruke na struku poza je koju dame rijetko biraju. Naravno, ponekad jednostavno ne možemo pronaći mjesto za polaganje ruku. Međutim, u ovom je slučaju držanje ruku ispred tijela najrazumnija poza, tako da će vam položaj tijela odgovarati dobrom bontonu.

6.Ako vas netko ne nazove vašim imenom, ne okrećite se

Ako vas netko doziva oštrim tonom poput “Hej!”, “Ti”, “Pssst”, nemojte se okretati i ne odgovarajte. Takve dijaloge trebate započeti riječima kao što su”Oprosti.”, “Oprosti, hoćeš li pogledati?”

Koja biste još pravila uključili na naš popis? Možete podijeliti s nama u odjeljku za komentare.