Kako postati fotogeničan? 11 načina kako izgledati sjajno na fotografijama

Mnogi ljudi misle da je tajna profesionalnih modela samo biti lijep i gledati u kameru. Ali situacija nije onakva kako oni misle. Puno uspjeha ovisi o sposobnosti modela da poziraju i pravilno se predstavljaju.

Za vas smo istražili osnove umjetnosti modnog modeliranja i sastavili nekoliko neprocjenjivih savjeta stvarnih profesionalaca. Nadamo se da ćete čitajući ovaj članak do kraja izgledati najbolje na bilo kojoj fotografiji!

1- Stavite čeljust u prvi plan

Vrlo je važno da vam se vrat vidi na fotografiji. Pokušajte ne naginjati glavu prema naprijed, inače će vam pogled postati težak i rezultirat će neželjenim pogledom.

Pokušajte ispružiti glavu malo prema naprijed. Takav će položaj učiniti vaš vrat vitkijim i dodati osjećaj elegancije i vitalnosti cjelokupnoj slici.

2- Nemojte spajati ruke

Okrenite tijelo malo u stranu dok gledate u kameru. Nemojte spajati ruke, odložite ih i malo odvojite. Na taj će način vaš vrat izgledati vitkije, a crte tijela jasno će se definirati.

3- Obratite pažnju na držanje tijela

Čak i malo pogrbljena leđa vizualno skraćuju vrat i “dodaju” nekoliko kilograma viška oko struka.

Približite lopatice i ispravite kralježnicu. Ako sjedite, nemojte se naslanjati na naslon stolca. Pokušajte sjediti napola okrenuti prema kameri kako biste istaknuli obrise svog tijela.

4- Promjena kuta

Kad sjednete nogu okrenute prema kameri, izgledat ćete glomazno. Odabir pogrešnog kuta može učiniti da vam se ruke i noge čine kraćim nego što zapravo jesu.

Da biste to popravili, jednostavno se zakrenite iz kamere i promijenite kut. Kako se noge ne bi zapetljale, stavite jednu nogu malo iznad druge kako bi izgledale više i vitkeje.

5- Okrenite torzo

Ako previše okrenete torzo od kamere, ramena će vam se činiti zaobljena i uska, dok će vam struk izgledati široko. S druge strane, okretanjem gornjeg dijela tijela prema kameri izgledat ćete loše.

Najbolja opcija je okrenuti tri četvrtine tijela prema kameri. Zbog toga će vam se struk činiti vitkijim, a prsa većim.

6- Budite oprezni gdje stavljate ruke

Kad sjedimo i poziramo, često ne znamo kamo bismo stavili ruke. Iako vezivanje rukava ostavlja ružan dojam, držanje labavih ruku ne izgleda prirodno.

Oblik “pješčanog sata” jedna je od najboljih opcija kada sjedite i pozirate. Stavite jednu nogu preko druge i stavite oba lakta u koljeno natkoljenice. Držite jednu ruku u okomitom položaju, a drugu u vodoravnom položaju. Ovo stvara elegantne vizualne linije koje ističu vaše lice.

7- Stvaranje vizualnih linija

Ne možete pozirati u fotogeničnoj pozi spuštenih ruku i pripijenih uz tijelo.

Odmaknite ruke od tijela. Pokušajte pomoću poza slika stvoriti ravne linije i kutove koji će naglasiti vaše obrise.

8- Izbjegavajte široku odjeću

Široka odjeća skriva neke konture vašeg tijela. Također vam izgleda puno masnije.

Kad tijekom fotografiranja nosite široku odjeću, sve što morate učiniti je staviti ruke ispred kosti kuka. Također se pobrinite da se zglobovi dobro vide i da je jedna ruka malo iznad druge. Međutim, naša je preporuka da tijekom fotografiranja ne nosite široku odjeću.

9- Ne pokazuj laktove

Ruka koja je okrenuta prema kameri izgleda kraće. Također, ne izgleda prirodno.

Ako su vaše ruke u okviru, ruke bi trebale biti vidljive i naglasiti vašu najfotogeniju stranu. Na primjer, možete pokušati upotrijebiti ruke kao što je prikazano na slici kako biste istaknuli svoje lice.

10- Oponašajte dodir

Važno je naučiti kako oponašati dodirivanje određenih točaka na tijelu, a da zapravo ne uspostavite kontakt. Još jedna stvar koju morate zapamtiti tijekom fotografiranja je da nikada ne stavljate ruke na lice ili glavu.

11- Istaknite svoje lice

Definitivno nije dobra ideja zabiti ruku u šaku i nasloniti glavu na nju. Ova poza općenito izgleda neprirodno.

Bit će puno bolje konturama lica naglasiti prste kao na slici. Da bi vam ruka i zglob izgledali ugodno i prirodno, prvo možete uzeti olovku s dva prsta, a zatim postaviti pozu povlačenjem olovke kad ruka zapamti položaj.

Sviđaju li vam se ove metode? Vaše mišljenje nam je važno. Ne zaboravite podijeliti s nama u odjeljku za komentare. 🙂