Načini kako izbjeći grickanje noktiju

Dok se pokušavamo riješiti navike grickanja noktiju, trebaju nam praktični savjeti koji se lahko mogu primijeniti bez puno napora.

Kao portal “Između djevojaka” otkrili smo neke dokazane metode protiv ovog problema. A ove smo metode podijelili smo sa vama u našem članku.

1. Odrežite nokte što je više moguće

Noktaricu uvijek držite blizu. Odrežite ih čim primijetite da nokti malo rastu. Kad su vam nokti kraći, nećete ih htjeti gristi.

2. Nosite rukavice ili zamotajte prste

Budući da se nokti teško kontroliraju dok ih grizete, nokte možete pokušati prekriti na način da ih ne možete gristi. Postoje 2 načina kako to učiniti: možete zamotati nokte ili nositi rukavice.
Također, možete koristiti prozirnu traku za pokrivanje noktiju. Rukavice su izvrsne kad ste kod kuće jer stalno trebate mijenjati traku ili zavoj.

3. Pronađite aktivnosti kako bi vaši prsti bili zauzeti

To se može razlikovati od osobe do osobe. Svaka osoba ima različite hobije. Na primjer; crtati, slikati, plesti, staviti u džep ili jednostavno sjediti na rukama, ali ruke nikada ne ostavljajte prazne.

4. Neka i vaša usta budu zauzeta

Što se tiče izbjegavanja grickanja noktiju, puno će vam pomoći zauzetost usta. Nakon nekog vremena otkrit ćete da će nestati želja za griženjem noktiju. Počnite žvakati žvakaću gumu i jesti tvrde bombone ili bombone od metvice. Također možete držati bocu s vodom kod sebe i popiti gutljaj onog trenutka kada htjeli da grizete nokte.

5. Koristite lak za nokte sa gorkim okusom

Koristite lak koji ima gorak okus. Ovo je vrlo jaka, sigurna hemikalija gorkog okusa koja može dugo ostati na noktima. Obavezno pokrijte cijeli nokat tijekom nanošenja. Njegov strašni okus otjerat će vas. Steknite naviku nanošenja ovog laka za nokte svako jutro.

6. Kad vam se jede, namažite ruke

Držite hidratantnu kremu za ruke sa sobom i koristite je kad god krenete da grickate nokte. Ovu metodu možete smatrati pozitivnim navikama. Ne samo da će vam odvratiti pažnju, već će i održavati ruke mekanim i vlažnim.

7. Sa sobom nosite turpiju za nokte

Nabavite turpije za nokte i ostavite ih u kući, u džep i torbicu. Kada poželite da grickate nokte, uzmite turpiju za nokte i počnite turpijati nokte jedan po jedan.

8. Stavite gumenu traku na zglob i igrajte se s njom u trenutku kada počnete gristi nokte

Postavljanje gumice na zglob pomoći će vam odbiti želju za griženjem noktiju. Dakle, počnite se igrati gumicom kad stavite ruku na usta da grizete nokte.

9. Upotrijebite telefon da prsti budu zauzeti

Vaš telefon sada može biti vaš najbolji prijatelj i asistent. Međutim, dok slobodno vrijeme provodimo pregledavajući društvene mreže, jedna od ruku često miruje, što nam daje vremena da grickamo nokte. Na svoj telefon preuzmite nekoliko igara za koje su potrebne dvije ruke ili možete zapisati neke priče u bilješke kako biste skrenuli pažnju s noktiju.

10. Koristite vizualne podsjetnike

Napunite svoj dom bilješkama kao na gornjoj slici. Pa kad pogledate gore, lijevo ili desno, sjetit ćete se da morate spustiti ruke. Pozadinu i zaključani zaslon telefona također možete zamijeniti bilješkom ili fotografijom koja će vas motivirati.

Je li vam se svidio naš savjet? Koliko dugo grizete nokte? Imate li neke metode koje će vam pomoći da prestanete s ovom lošom navikom? Ne zaboravite podijeliti s nama u odjeljku za komentare.