Navike koje će vam pomoći da izgledate sjajno čak i bez šminke

Svakodnevna šminka može biti stvarno zabavna i korisna, ali ponekad je prilično zamorna i dugotrajna. U tim slučajevima može biti korisno imati prirodniji izgled.

Danas želimo podijeliti s vama neke osnovne navike koje će vam pomoći da izgledate sjajno bez šminke i prigrlite svoju prirodnu ljepotu.

1. Koristite svilene jastučnice za vrijeme spavanja

Navucite svilenu jastučnicu na jastuk. To sprječava oštećenja i iritaciju primjenom manje trenja na koži i kosi. Također pomaže održavati kožu i kosu čistima i sprječava isušivanje. Pamuk upija ulje s vaše kože. Ova je metoda posebno učinkovita za osobe s problemima akni.

2. Koristite salicilnu kiselinu

Mrtve stanice mogu začepiti vaše pore, što uzrokuje začepljenje, crvenilo i mrlje. Salicilna kiselina može se ljuštiti u porama i pospješiti regeneraciju stanica, održavajući kožu čistom i zategnutom. Iako ideja korištenja kiseline na koži zvuči zastrašujuće, neće biti problem ako se koristi umjereno. (ako koristite postotak, on bi trebao biti oko 0,5% do 2%).

3. Masirajte lice

Izgled kože možete vratiti masirajući se, a da ne morate ići u toplice. Ako želite povećati čvrstoću kože, masirajte lice dubljimpokretima. Ako je vaša koža osjetljiva, masažu radite nježno. Dobra masaža može pomoći u uklanjanju toksina i viška otpada.

4. Oblikujte obrve

Postoje različiti načini oblikovanja obrva. Možete isprobavati različite metode dok ne pronađete stil koji vam najviše odgovara. I bez potrebe za pincetom … Kada osjetite da vam se obrve dulje, upotreba škara gotovo je uvijek jednako učinkovita.

5. Nanesite ricinusovo ulje na trepavice

Studije pokazuju da “sjaj” ricinusovog ulja može pomoći da vaše trepavice izgledaju sjajno, zato ne zaboravite koristiti ricinusovo ulje kada pokušavate pokazati trepavice u najboljem svjetlu. Ricinusovo ulje ne čini da trepavice rastu brže, to je samo mit. Ricinusovo ulje čini vaše trepavice izgledom definiranijima i sjajnijima.

6. Pijte limunsku vodu.

Postoji više načina za održavanje kože zdravom i lijepom. Studije pokazuju da uzimanjem vitamina C starije žene mogu izbijeliti kožu, ukloniti podočnjake i smanjiti mrlje i crvenilo. Dnevne potrebe za vitaminom C možete nadopuniti čašom vruće vode s svježim limunom.

7. Održavajte cirkulaciju krvi.

Mogućnost održavanja dobre cirkulacije krvi pomaže vam da vaša koža ostane mlada i zdrava. Mnogi pokreti mogu vam osigurati cirkulaciju krvi onako kako vam treba. Neki od tih; Aerobna vježba, tretmani za lice, pa čak i topli tuševi mogu vam pomoći.

8. Potrudite se za svoj stil.

Što se tiče davanja sve od sebe, svatko može učiniti nešto. No, važno je pronaći ono što vam najviše odgovara i nastojati održati te obrasce.

Ne ustručavajte se podijeliti svoje mišljenje o toj temi s nama u odjeljku za komentare.