Nikad nemojte spavati sa mokrom kosom

Kad nam dođe san, kažemo da se ništa neće dogoditi i zaspemo mokre kose. No spavanje s mokrom kosom ima ogromne opasnosti po zdravlje, jer ne uzrokuje samo bolesti poput prehlade ili upale pluća, već i druge bolesti.

Spavanje s vlažnom kosom oštećuje poput svega što ostane vlažno. Na primjer, kad spavate s vlažnom ili mokrom kosom, vlasište se može upaliti uslijed vlage. Isti učinak pokazat će ne samo spavanje s vlažnom kosom već i dugo zadržavanje s vlažnim ručnikom.

Ljepljiva kosa

Kad spavate s vlažnom i mokrom kosom, kosa će vam se zalijepiti. Bilo bi vrlo teško slijepiti kosu slijedećeg dana, pa imate bezobličnu kosu.

Slomljena kosa

Za vrijeme dok je vaša kosa mokra, sklonija je lomljenju i trošenju, pa će vam, ako ostane mokra, slomiti kosu.

Perut

Lojne žlijezde ostaju neučinkovite u vlasištu koje ostaje vlažno, što znači da lojne žlijezde proizvode previše ulja ili manje. Dakle, vaša će kosa biti masna ili će izazvati perut. Također narušava kiselinsko-baznu ravnotežu kože.

Svrbež kože

Spavanje s vlažnom ili mokrom kosom uzrokuje svrbež na koži. Dakle, može izazvati iritaciju kože i krvarenje.

Infekcija

Kada spavate s mokrom kosom, mokra ostaje ne samo kosa već i jastuk ili ručnik. Ovi predmeti koji ostanu mokri postaju osjetljivi na rast bakterija, a te bakterije predstavljaju rizik od infekcije za vašu kožu.

Glavobolja

Tjelesna temperatura raste tijekom spavanja, no kako će temperatura mokre kose ostati niska, dolazi do temperaturne razlike koja uzrokuje glavobolju.

Bol u mišićima

Najopasnije je da kontrakcije i bolovi mišića uzrokovani ovom temperaturnom razlikom mogu uzrokovati grčeve, pa čak i paralizu lica, rijetko kada cijelo tijelo paralizira i nosi rizik od smrti.