Ova fotografija mnogo govori o vama, prema nobelovcu Rogeru W. Sperryju

Psihobiolog i dobitnik Nobelove nagrade Roger W. Sperry otkrio je da lijevi i desni režanj ljudskog mozga rade drugačije. Prema istraživanju Rogera W. Sperryja; Način na koji ljudi razmišljaju otkriva koji je režanj dominantniji.

Postoje mnogi testovi koji mogu odrediti osobine ličnosti. Procijenili smo većinu ovih testova i podijelili s vama onaj za koji mislimo da će biti najkorisniji. Sigurni smo da ćete do kraja testa naučiti puno informacija o sebi.

Koju ste životinju prvo vidjeli? Nastavite se pomicati prema dolje da biste saznali više o svojoj osobnosti…

Ako ste vidjeli tigra

Lijevi režanj mozga aktivniji je od desnog. Vi ste osoba usmjerena ka cilju i organizirana. Problemu pristupate na logičan, proračunat i objektivan način.

Vaše osobine ličnosti

Planirano: Sve radite ispravno, poput popisa obveza.
Precizno: U mislima su vam označeni ciljevi i vrlo vam je jasan put kojim treba ići da biste ih postigli.
Racionalno: Emocije vas neće spriječiti u postizanju ciljeva.
Logično: Imate sposobnosti u matematici i u znanosti.
Realist: Vaš je svijet vrlo stvaran. Nema mjesta za bajke i izmišljotine. Samo vi znate da su, bez obzira koliko se ciljevi drugima činili visoki, oni realni i ostvarivi.

Ako ste vidjeli obješenog majmuna

Desni režanj mozga aktivniji je. Kreativna ste osoba puna inovativnih ideja. Kad se suočite s problemom, više se oslanjate na svoju intuiciju nego na kritičko razmišljanje.

Vaše osobine ličnosti

Emocionalno: Mnogo vam je stalo do mnogih stvari. Uzimate si vremena za razmišljanje i djelovanje u skladu sa svojim osjećajima.
Kreativni i umjetnički: Vi ste vješti u glazbi, umjetnosti i drugim kreativnim aktivnostima.
Intuitivno: Ne sastavljate popis obveza i nemate određena pravila. Probleme rješavate intuitivno.
Sanjar: Vi sanjate o životu, a ne o ciljevima, a da biste ih postigli, često nastojite biti uspješni.

Ne zaboravite da se desni i lijevi režanj našeg mozga međusobno nadopunjuju. Dakle, iako se čini da jedan naš režanj ima više značajki od drugog, mi koristimo samo malo obilježja drugog režnja.

Pa koju ste životinju prvo vidjeli? Tigar koji urla ili majmun koji visi na drvetu? Poklapaju li se vaše osobine ličnosti s onim što govorimo? Ne zaboravite podijeliti s nama u odjeljku za komentare.