Što nikada i nikada ne biste trebali raditi tijekom menstrualnog razdoblja!

Sve žene imaju mjesečnice u mjesecu. Tijekom menstruacije, žene trebaju biti puno opreznije nego što misle. Treba izbjegavati fizičke vježbe i nagle pokrete.

Kao rezultat studije provedene 2015. godine, tijekom menstrualnog ciklusa mijenjaju se neurotransmiteri koji su odgovorni za različita stanja poput kolebanja hormona, povećanog libida, povećanog apetita, anksioznog poremećaja i boli.

Promjene u estrogenu, progesteronu i testosteronu tijekom menstrualnog ciklusa odgovorne su za mnoge promjene koje su žene primijetile (npr. Puknuće, osjetljivost dojki itd.).

Evo stvari na koje morate obratiti pažnju kako ne biste otežali menstruaciju.

1. Depilacija voskom

Ne biste trebali razmišljati o depiliranju, jer su tjelesni receptori za bol i osjetljivost izuzetno osjetljivi.

2. Nezaštićeni spolni odnosi

Većina žena misli da su nezaštićeni odnosi tijekom menstruacije sigurni. Međutim, mnoge žene također pate od nepravilnosti, što je uobičajeno. Jer; krvarenje i ovulacija se ne događaju istodobno.

3. Na pregled dojki

“Fluktuacije estrogena i progesterona mogu učiniti preglede dojki i mamografije neugodnijima. Uz to, vjerojatnije je da će se cistične promjene na dojkama osjetiti na pregledu. Iako je mjesečna kontrola dojki izvrsna ideja, nemojte postavljati alarm prvih nekoliko dana. ”

4.Ne jedite previše mliječnih proizvoda

Tijekom menstruacije, tijelo je ispunjeno previše plina. Stoga biste trebali smanjiti ili smanjiti unos mliječnih bjelančevina.

5. Nikada nemojte nositi uloške ili tampone dulje od 4 sata

Iako ste u posljednjim danima, a podloga je i dalje “čista”, trebali biste je zamijeniti. Jer čak i ako nema krvarenja, to ne znači da vaš jastučić ne sadrži druge bakterije.

6. Ne pijte kavu

Kofein pojačava povremene grčeve i bolove u trbuhu jer sužava krvne žile.

7. Pažnja

Ne koristite proizvode za osobnu higijenu, gel za tuširanje i sapun jer mogu poremetiti normalnu floru rodnice. Za to je vrijeme pogodan samo uobičajeni vodeni tuš.

8. Ne pušite previše

Pušenje je loša navika, ali čak i ako ste strastveni pušač, tijekom razdoblja trebali biste pušiti manje.

9.Ne jedite slanu hranu

Slana hrana ima isti učinak kao i jedenje mnogih mliječnih proizvoda. Čini se da izgledate i osjećate se još podbuhlije.